söndag 30 november 2014

Underbara dagar

Va ett tag sedan jag skrev nu, men varit full rulle här. En pigg och väldigt glad Maximilian har gjort många framsteg så som tagit lite kryptag, suttit upp själv längre stunder, ätit smakportioner jättebra och lekt som aldrig förr. Just att han tog kryptag chockad oss oerhört då han aldrig ha velat ligga på mage pga smärta/ömhet över bröstkorgen till att ifrån ingenstans vända sig och tycka de är jättekul. Tyvärr har det inte hänt så många gånger efter det. Att han även har orkat sitta upp själv är ett så stort framsteg så det heter duga. Innan har han knappt klarat två minuter utan att spy men idag helt plötsligt satt han upp i en hel halvtimme.

Maten är som alltid ett stort fokus hemma hos oss, vi har nu äntligen hittat Maximilians favorit som är biff stroganoff, även lite smoothie yoghurt har varit populärt. Nappflaskan har han fortfarande inte velat ha alls, så ersättningen har vi bara fått sonda varje mål.

I måndags drog han ut sin sond, två gånger på en och samma dag, vi tog vecko kontrollen samtidigt som vi satte ny sond. Det första kontaktsköterskan säger är att han ser så fin ut och verkligen har återhämtat sig snabbt. Samtidigt berättade hon att gången innan vi var där var hon väldigt orolig för att han verkligen hade varit i dåligt skick och trodde inte att de skulle vända. Positivt att få höra och lugnande. Han har legat väldigt bra i resp hela veckan, legat mellan 47-58 andetag/minuten och det ha inte varit några jätte kraftiga indragningar. Cirkulationen har funkat perfekt, och blånaden har lyst med sin frånvaro för det mesta. Det här med kräkningar har gått upp och ner, nån dag ha de inte vart nått, nästa dag har det varit mycket för att tredje dagen varit lite. Svullnaden på fötterna har inte setts till den heller.

I onsdags gjorde jag även min efterlängtade tatuering tillägnad Maximilian, blev mer än nöjd. Som ja sagt så finns det en anledning till att jag endast kommer att gå till Bellini på Sweet Water Tattoo. Andra gången hon gaddar mig och det blir över förväntan båda gångerna.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar