tisdag 6 januari 2015

Efter akut ingreppet

Hej har tagit ett tag att uppdatera, men varit mycket med jul och nyårs helg, men här kommer uppdateringen om hur det gick efter akut ingreppet.

Som sagt fick vi den 19 december åka ner till östra sjukhuset akut pga av det samlats vätska i hjärtsäken, där det blev ett akut ingrepp för att tömma ut vätskan. Det sattes även då in ett nytt drän för att tömma ut ännu mer. han fick ligga med dänet fram tills söndagen (vi åkte in på fredagen) då man kunde se via ultraljud att vätskan var borta. Sedan fick vi komma hem på måndagen då även de ultraljudet visade att det var tomt, och man i borås kunde göra ett ultraljud på tisdagen och där fanns de inte heller någon vätska.

Efter julhelgerna nu har Maximilian piggnat till sig och de är nu full rulle, han har verkligen fått ork till att utvecklas och mycket har hänt. Har knappt hunnit med honom själv känner jag ibland, och såna små saker har blivit såna glädje bubblor så det inte är sant.

Han har börjt skratta högt, de gulligaste jag någonsin har hört. Sen har han börjat att komma underfund med hur man stoppar napp/mat i munnen själv, helt underbart och inte alltid behöva sitta och hålla det åt honom. Han har även börjat med att han vill ligga på mage, och sakta men säkert börjar de synas tendeser till att krypa/ställa sig upp.

Julen var helt underbar, skönt att man kunde fira den med sina nära och kära när man trodde att man skulle behöva tillbringa den på sjukhuset. Maximilian verkar ha varit väldigt snäll, gick ifrån nästan tomma hyllor till fylla hyllor i hans rum. Massa saker som låter, vilket han älskar och verkligen hjälper honom framåt i utvekligen.

Nu ska vi bara fokusera på att komma in i rutiner som inte innebär en massa dagliga kontroller etc, blir ju fortfrarande rätt så täta kontroller uppe på sjukhuset. Nästa steg blir även att bli sond fria, vilket i alla fall jag längtar efter, så fort som de vätskedrivande medicinen är borta så hoppas vi på att kunna dra bort sonden.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar