fredag 14 november 2014

Undersökning på Östra



 



Idag var vi nere på Östra sjukhuset för en kontroll på Maximilian. Dom började med att göra ett ultraljud på hjärtat, det var oförändrat som tur var. Där emot va dom väldigt imponerade av honom, han va jätte snäll och låg bara där å babbla, skratta och spratla benen. Han ville även hjälpa till och undersöka så han låg och höll i dopplen eller i sladden till den.
Efter det togs de blodtryck, hjärtfrekvens, andningsfrekvens och saturation. Respen låg idag på 58, hjärtfrekvensen på 152-165 och saturation låg stadgt på 94. Fortfarande är det kraftiga indragningar när han andas och kräkningar. Detta höjde dom ena medicinen för, och så togs det bort en. Men nu under små timmarna har det lugnat sig både med kräkningar och indragen. Han åt även hela 25 ml själv på flaska nu ikväll, lycklig mamma.

Under veckan har han sovit den största delen av dygnet men idag har han varit pigg, pratglad och allert. Han fick även idag en hjärtekatt som direkt blev en favorit.

Operationen blev där med bokad till den 3 december, så nu håller vi tummarna att Maximilian är stabil fram tills dess och att det inte blir någon upprepning med allt krångel som varit. För denna veckan har verkligen varit jobbig med blandade känslor och en massa oro.

Kände lite idag när vi var på östra att det väckte många känslor och minnen ifrån våran korta visit där i sommras. Kunde nästan känns ilskan på nått och hur orolig man var då. Fick nästan lite ont i magen.
Väl på hjärtcentrum väcktes de lite minnen ifrån när jag själv va liten, väldigt vaga och kom mer som små flashbacks. Inte så mycket som hade ändrats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar