tisdag 11 november 2014

Kontroll både gott och ont




Som sagt blev operationen framflyttad igår, idag ringde dom tidigt och informerade om att vi inte kan åka ner idag heller. Det är fortfarande operationsstopp och patienten som är föra Maximilian har dom inte kunnat köra upp än. Därför fick vi inte någon ny tid och anpassa oss efter utan dom ska höra av sig så fort dom vet något, men rekomenderade att vi skulle kontakta våran kontaktsköterska. Det gjorde jag och berättade då om att kräkningarna ha ökat, andningen känns mer ansträng och att han verkade ha ont runt bröstkorgen eller i alla fall tycka de är obehagligt runt om. Hon ville då ha upp honom så fort som möjligt.

Väl uppe kunde även hon konstatera att hans andning va väldigt ansträngd, men ingen skyhög resp. Han högra fot är lite svullen men inte oroväkande svullen, han har lite blåa nyanser om händer och lite i ansiktet. Det togs en vikt både som rutin och för att kolla så han inte gått upp för mycket, men ungefär 20g förmycket hade han ökat så vägde idag 4700 g. Vi var ändå glada över det eftersom de fanns en risk att han gått ner pga ökade kräkningar och att han anstränger sig mer med andningen. För att helt utesluta virus kom en läkar in och kikade, som tur är fanns inga tecken på virus eller infektioner utan bara slem ifrån sonden. De enda dom kunde påpeka är att han håller på och bli dålig, han hade näst intill behövt operationen förra veckan, så nu får vi hålla tummar och tår att de börjar flyta på nere i göreborg.

Både sköterskan och läkaren va ändå positiva eftersom Maximilian ändå orkar prata, skratta och vara aktiv. Så änsålänge är han hyfsat stabil och de är stenkoll som gäller på honom och hoppas att inget blir akut för hans del.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar