söndag 7 december 2014

IVA-avdelning dag 3

Idag har det hänt mycket, på moronen när vi kom hade pacemakern stängts av och pulsen höll sig jätte fint. Respiratorn var fortfarande inställd på väldigt låg hjälp och Maximilian skötte allt själv. Målet var då att han skulle börja vakna till så att man kunde stänga av respiratorn och dra bort tuben, dett kunde man göra precis innan vilostunden, så nu ligger han bara med en grimma med lite syrgas. Deen har men redan under eftermiddagen kunnat sänka två gången och är nu nere på 25%.

Tyvärr så saknade febern oss och dök upp igen, men la då vattenfyllda handskar i armhåller och ljumsken så att den gick ner, men nu under eftermiddagen har den återigen bestämt sig för att hälsa på. Man gör nu odlingar på honom för att se så att det inte är en infektion som uppstått. 

Under eftermiddagen har man även fått sätt på pacemakern igen, men det är tydligen inte något som är ovanligt. Idag har han kissat jättebra hela dagen, sjukt hur glad man kan bli för att en unge har kissat. Maten har höjts till 20ml vilket även de ser ljust ut. 

Dom tog även bort plåstret över operationssåret nu under eftermiddagen. 

Vaken och nyfiken på vad som låter och sker runt omkring har han varit ganska mycket nu under eftermiddagen. Man ser nästan hur han är längre fram mentalt än fysikt, vill gärna spratla med kroppen mer än vad han orkar med. Törstig som aldrig förr är han också, vill ha vatten ganska ofta. 

Idag var även hans morfar på besök tillsammans med B, det var ett känslomässigt besök där morfar börja gråta redan han ens var nära huset. Men underbart att se hur Maximilian försökte prata, men tyvärr kommer det inget ljud än pga att tuben ifrån respiratorn legat emot stämbanden. 

Han fick även byta IVA-sal idag pga personalbrist, så istället för sal 3 ligger han nu på sal 1. 
Nu väntar vi bara på att pulsen ska bli stabil och att febern ska ge sig eller får svar på vad den beror på, sen är det ner till avdelning 323 som gäller. 

Håll era tummar nu för att det inte är en infektion som uppstått och att pulsen snart blir stabil.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar