lördag 6 december 2014

IVA-avdelning dag 2 del 1

När vi kom till älskade Maximilian idag fick vi veta att pulsen hade gått ner inatt, lägre än man vill så nu är pacemaker trådarna igång för att hjälpa hjärtat att börja slagen ifrån rätt ställe. Just stunden när vi hade kommit var dom oroade över att han kissade dåligt, man spolade då katetern för att se om de var något stopp men det var det inte, efter att dom spolat började han dock kissa och ligger bra till med det nu.

Ett ultraljud på hjärtat gjordes nu på morgonen som visade att det finns ett obetydelsefullt litet flöde kvar, inget som påverkat alltså. Men hade även kunnat bedöma att klaffens förträngning inte är så stor så att det påverkar något för tillfället. Läkarna var i alla fall nöjda, likaså kirurgen.

Under förmiddagen nu har dom sänkt morfinet lite, kopplat bort kylmaskinen och tagit bort dränen. Även den bromsande medicinen ska börja trappas ut. För en stund sen tvättade vi av honom lite, där man kom åt. Det var även första gången jag lyfte upp honom efter operationen, kändes läskigt med alla slangar runt om kring men ändå underbart för jag fick ha min bebis i mina händer.

Nu väntar vi bara på att resten av hans kropp ska återhämta sig så att pulsen håller sig stabil utan hjälp, febern håller sig borta (han ligger nu på 36,0) så att dom kan börja väcka honom och bli av med respiratorn.

Nu är det snart dags för vilostunden för alla barn och vi behöver lämna Maximilian i två timmar, men då ska vi passa på gå och handla lite om vi hittar vägen till coop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar