fredag 19 december 2014

Tillbaka på Avdelning 323

Idag hade vi rutinkontroll hos kardiologen i Borås, där kunde man ganska snabbt se att det samlats mycket vätska i hjärtsäcken och att det behövdes göras nått. Man ringde ner till Östra för att höra sig för hur man skulle göra. Beslutet att lägga in Maximilian på avdelning 323 togs, så det var snabbt hem och packa, fixa hund och kattvakt för att sedan köra med gasen i botten ner till Göteborg. 

Väl nere på avdelning 323 gjordes ett yttligare ultraljud där man konstaterade att man behövde gå in för att tömma honom på vätska. Kirurgen ringdes in akut, en snabb tvätt gjordes och sen var det upp till operations avdelningen. 

Efter en timme och tjugo minuter fick vi beskedet att allt hade gått bra och Maximilian låg på uppvaket så vi kunde gå till honom. Han vaknade rätt omgående av hunger, han hade ju inte ätiti sen elva imorse. Så fort han hade kommit upp i min famn och vi började sonda blev han lugn och somnade skönt och hårt.

Dom hade tömt ut 150ml vätska under operationen och satt in ett drän som han nu ligger med i några dygn för att verkligen få bort all vätska. 

Nu ligger han/vi nere på avdelning 323 och får se hur länge vi blir kvar. förhoppningsvis vänder våran otur och vi får komma hem på måndag.

Detta är en efterkomplickation men inte ovanligt att det kommer två-tre veckor efter operationen, men ovanligt att man som Maximilian inte visar några tecken på det. Vi hade tur som hade kontroll just idag. 

Nu har chocken lagt sig för oss och dags att ta nya tag, bara hoppas att detta blir sista svängen med sjukhusboende nu. Och att Maximilian lyckas repa sig helt och hållet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar