torsdag 11 december 2014

Avdelning 323 dag 3

Idag har det hänt en del, först i natt somnade Maximilian av utmattning vilket resulterade att han gick ner i lite väl låg puls. Han väcktes då och ekg elektroder sattes på, han somnade åter igen vid fyra imorses. Men både ekg:t och det extra insatta ultraljudet såg bra ut, så inget bakslag. Sen på morgonen beslutade läkaren och kirugen att man skulle ta bort sista dropp medicinen, ta bort atärnålen och även CVK:n, men avslutade även övervakning. Genast fick vi tillbaka våran super glada bebis. 

Sen innan förmiddagen fick vi ett eget rum, vilket är så mycket skönare och lättare att få nyfikna Maximilian att slappna av. Varit lugnt med abstinensen idag, inte alls varit orolig och bara velat mysa och leka hela dagen. Helt underbart.

Det rinnade bajset har idag fortsatt och gett han en hemsk irritation över hela skinkorna och mer, ser så illa ut att det nästan likna brännskador. Så mycket salva vid varje blöjbyte och luftade. Tycker så synd om honom, får så ont så fort man ska tvätta rent eller smörja. Men det ska nu tas en odling på avföringen för att se om det beror på något eller inte.

Idag har vi även pratat med sjukgymnasten igen som tyckte att vi ska byta till sittdelen på vagnen så att han får sitta upp mycket. Han har stärkt fel muskler efter som han haft huvudet bakåt för att underlätta andningen, men de skulle tillslut rätta till sig när hans kropp upptäcker att det inte är jobbigt längre. Så sitta upp mer och om två verkor börja försöka få honom att stötta upp sig själv för att stärka rätt muskler. Överlag tycke hon att Maximilian låg väldigt bra till utvecklingmässigt efter som han har 6 veckor för tidigt född, hjärtsjuk och låg helt still sina första fem till sex levnads veckor. 

Maten har idag höjts till 85ml men flaskan har det inte gått framåt med alls, men de kommer väl förhoppningsvis. Han väger även nu mer än innan operationen, hela 5040g (vägde 4900g innan), och spyr inte alls. 

Nu hoppas vi att vi kan få det så lugnt att han sover i natt och orkar leka mer imon, och att odlingen inte visar nått.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar