tisdag 9 december 2014

Avdelning 323 dag 1

Idag började dagen med att dom ringde ifrån IVA för att Maximilian var lite sällskapssjuk, M gick ner så att jag skulle få sova. Men helt plötsligt var det antingen för varmt eller för kallt så slutade med att jag också gick upp till Maximilian.

Natten hade i alla fall sett bra ut, ingen feber. Rönken dom gjorde i morse såg också bra ut och alla blodgaser har sett bra ut. 

Vid elva blev sedan plyttade ner till avdelning 323 (hjärtavdelningen) där hände det grejer ganska fort. Pacemakern togs bort, han har sedan dess hållt pulsen helt utmärkt så hoppas han fortsätter med det under natten. Trådarna sitter kvar ifall dom behöver sätta i den igen, och kommer att sitta där till dagen innan vi åker hem ifall hjärtat skulle stanna så kan man starta det med dom igen. Bromsmedicinen för pulsen togs bort, syrgasen sänktes tills det bara var luft som sprutade ut för att sedan avlägsna hela grimman. 

Maten har vi lyckas höja till 80ml idag, 10ml mer än innan operationen, och det helt utan problem och han smälter bort maten bra vilket tyder på att magen har kommit igång. Är helt mål lös när det inte är några kräkningar, ingen hosta utan det går smidigt. Vi har även börjat lite med flaskan idag, 10ml har han tagit på den. Det är svårt och vi får verkligen börja om ifrån början med att vänja in flaskan men fy skam den som ger sig. 

I två dygn har han haft det jobbigt med magknip och inte kunnat bajsa själv men så fort vi kom ner till 323:an satte de igång och de kom hela 4 gånger helt av sig själv. Kissekatertern togs bort idag även där har det funkat bra, de skulle gå max 4 timmar innan han kissa efter den var borta annars behövde man sätta tillbaka den men efter en och halv timme hade han kissat. 

Han har varit väldigt pigg hela dagen, sovit max en timme samanlagt sen kl 06.00 fram till 22.00, men en övertrött lite gosse hade vi nu på kvällen. Han har börjat prata igen och skratta, våran sociala och glada unge är tillbaka så jäkla underbart. Han har även varit så pigg att han suttit i en babysitter och gungat medans han tittade på alla andra barn och föräldrar etc. 

Imorgon ska ett nytt ultraljud göras vilket vi hoppas ser bättre ut, och så fortsätter det med att försöka vänja honom vid flaskan och hoppas att det rullar på så att vi snart är hemma och kan mysa. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar