måndag 8 december 2014

IVA-avdelning dag 4

Inatt började Maximilian att få abstinens besvär, lyckades få honom lugn och han somnade och sov hela natten fram till jag kom imorse. Även då fick han absitinens och det var svårare att lugna honom, men fick upp honom ifamnen och de började avta. Han somnade i famnen och kom till ro. Han vaknade en stund och ville då leka med sina ödlor han fick igår av personalen. Läkarna har varit noga med att informera om att det vara lindrig abstinens men för mig har det varit jätte hemskt.

Kardiologen har även varit uppe och tittat till pulsen och pacemakern, den är kvar men sänkt och finns bara där ifall nödfall skulle uppstå. När man pausa den kunde man se att han har en egen rytm, men att hjärtat inte börjar slå ifrån rätt ställe än. Det tyder på att hans hjärta behöver lite mer tid återhämtning där av pacemakern. Även den bromsande medicinen som sattes in mot den alleres för höga pulsen gör sin inverkan till låg puls, men den håller på och trappas ut sakta och försiktigt. 

För övrigt har hela dagen varit bra, mer mediciner har sänkts eller tagits bort helt. Dagens ultraljud ser bättre ut idag, så det är verkligen på väg åt rätt håll, sakta men säkert. Maten har kunnats öka till hela 50ml per mål, och han smälter undan allt. Fortsatt att kissa på bra och även bajsat. Att jag nämen just kiss och bajs beror på att det blir ett stort fokus i såna här tillfällen, kroppen ska ju återigen komma igång med allt och vissa saker tar det tid med och kan bli ett orosmoment. 

Han börjar även återfå sin röst efter respiratorn, lite gnällig och gällt. Hade aldrig trott att det skulle vara så underbart att få höra honom skrika, även ifall det vissa gånger är av smärta. Han är även fått vara upp hos pappa M och mysa lite, varit vaken längre stunder och man ser mer och mer att han börjar bli sig själv. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar