tisdag 2 december 2014

Inskrivning inför operationen

Idag har Maximilian skrivits in på Östra Sjukhuset inför operationen. Dagen började med samtal med kardiologen. Där fick vi veta att dom räknar med att vi blir kvar en å halv till två veckor efter operationen, sen får vi se om vi får åka hem eller mellandlanda på Borås Sjukhus. Han gjorde några snabba kontroller och lite information om Maximilians tillstånd.

Efter det va de dags att träffa sköterkorna, trevliga och bra på att infomera. Vi blev ned skickade till röntken för att röntka lungorna, vilket Maximilian var grym på och låg snällt och fint utan att bråka. Sen var det dags för vikt, gått upp i alla fall å väger 4925g, längd som slutade på hela 63 cm och huvudomfång på 40,5 cm. Det gjordes ett EKG, togs blodtryck, han fick embla salva inför nålsättning. Man tog även en temp som visade att han har feber, vilket inte är positivt så nu ska de tas snabbsänka etc för att se om det är en infektion eller en på gång. Risken för en inställd operation kom med den förbaskade febern, som även den dök upp ifrån ingenstans.


Vi har även pratat med narkosläkaren, hon berättade hur det kommer gå till när han sövs, vilka två sätt de finns att söva honom på. Antingen kommer han sövas med läkemedel genom en slang eller med an mask över ansiktet. Hon var även noga med att hela tiden berätta att han kommer vara noga övervakad.

Vi pratde nyss med kirugen, som berättade lite om ingreppet. Just att fixa VSD:en är ett rutiningrepp, och det kommer göras genom att sy fast en gortexlapp för hålet. Man är glada om man lyckas täcka 95 % av hålet med målet är 100 %. Det är först när hålet är stängt som man kommer att kunna se om man behöver göra något åt aortaklaffen, behöver man det blir ingreppet genast mer komplicerat och större. Behöver man göra något åt den vill man då börja med att laga den han redan har genom att kära bort bitar som är förtjockade och kan vara ett hinder, eller så vill man dela på klaffbladen. funkar inte det så pratar man om att antingen möbelera om i hans hjärta eller att sätta in ett transplantat.

Nu Väntar vi på att få prata med en sjukgymnast för att få information om tiden efter operationen, om hur man ska bära och lyfta honom. Tyvärr fick vi inte boende på RMC så tills på fredag kommer vi bo på Hotel Odin inne i Göteborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar